Haflingermerries

Lady van de Engelberts weg (Angelo x Waro v.d. Haflingerhoeve)
Lady is geboren in 1994 en heeft als fokmerrie haar diensten ruimschoots bewezen. Ze bracht 10 veulens, waarvan 8 merries. Nakomelingen van Lady behaalden kampioenschappen en reservekampioenschappen op Centrale keuringen.
Zelf mocht ze diverse keren in kampioensringen meelopen. Door haar IBOP prestatie mag ze het sportpredikaat dragen.

Op de Centrale keuring 2010 Utrecht / Noord-Holland werd Lady op 16-jarige leeftijd reserve-kampioene! Ze liet daarmee alle 1 a en 1b geplaatste paarden uit alle rubrieken (behalve natuurlijk de kampioene, 1a vierjarige merries, Nance van Leivere
achter zich)

In oktober mocht Lady’s dochter, Loret van ’t Leestensch Hof, deelnemen aan de Elite-keuring. Net als de meeste merries, kreeg ze 78 punten.
Veel van Lady’s nakomelingen hebben 1a, 1b of zelfs kampioenstitels behaald.

Comtesse van ’t Leestensch Hof was veulenkampioene en mocht naar de Elitekeuring. Cosette, die inmiddels naar Zweden verhuisd is,  werd op de centrale keuring bij de twee-jarigen als 1b opgesteld. Verder hebben we van Carmen twee Whetu-nakomerlingen op stal, die beiden veulenkampioen werden.

Caya, de oudste, Whetu-dochter van Carmen werd veulenkampioen en als twee-jarige jeugdkampioene.

Carmen van Brokert (Cappa x Stroganov)
Carmen is een dochter van stermerrie Cappa (1996) en gefokt bij de familie Grevers in Winterswijk.
Ze is een dochter van Stroganov.
In Gelderland werd Carmen 1 maal kampioene en 2 maal erekampioene; in Noord-Holland – Utrecht werd ze als 11 jarige weer kampioene.
Veulens van Carmen zijn steevast op kopplaatsen te vinden.

Loret van ’t Leestensch Hof
Loret is een dochter van Lady van de Engelbertsweg en Nordsee. Loret werd als veulen reserve-kampioene, als jaarling eerst geplaatst van alle jaarlingen en als driejarige kreeg ze een uitnodiging voor de elitekeuring (78 punten).
Als vijfjarige werd Loret dagkampioene tijdens de CK Noord-Holland – Utrecht in Middenbeemster

Door haar zachte karakter, mooie hoofd en lange manen straalt ze de unieke charme van de Haflinger in optima forma uit.

Comtesse van ’t Leestensch Hof
Comtesse, dochter van Carmen van Brokert en Whetu, is een paard van formaat. Met 1.50 m. schofthoogte en toch fijn beenwerk is ze een klasse-merrie. Comtesse kreeg op de elitekeuring 78,5 punten maar had meer verdiend. Ze heeft een zeer krachtige draf, die ze inmiddels ook al onder het zadel tot z’n recht laat komen.

Colette, dochter van Comtesse en Whetu werd reserve-veulenkampioene en werd tijdens het “nationale veulenkampioenschap”in Lunteren in 2011 uitgeroepen tot één van de vijf beste veulens van Nederland.

Topdame van de Wortel
Topdame werd in 2010 Nationaal kampioene. Ze is een dochter van Hofdame van de Wortel (Wallenstein) en de preferente hengst Allacher.
Topdame werd door Gerrit en Annie ten Dam gefokt en heeft een serie aansprekende keuringsresultaten achter haar naam, waaronder dus het hoogt haalbare, de titel nationaal kampioene.

Inmiddels heeft Topdame zich ook als fokmerrie bewezen. Haar eerste dochter, Pronkdame van de Wortel (Windspiel) werd uitgenodigd voor de elite-keuring. Antaris van de Wortel (Anthony van de Wortel), werd 1a oudere hengstveulens in Overijssel (2010), Armin van ’t Leestensch (Anthony van de Wortel) werd veulenkampioen op de CK Noord-Holland – Utrecht (2011) en Tess van ’t Leestensch Hof (Whetu) werd in Noord-Holland – Utrecht veulenkampioene en op de haflingerdag in Lunteren zelfs Nederlands beste merrieveulen.

Topdame van de Wortel, Nationaal kampioene 2012 met fokker Gerrit ten Dam.
Foto Bob Schouten.

Verder staan bij ons op stal diverse jonge merries die al diverse kampioenschappen achter hun naam hebben staan. Bij de keuringsresultaten leest u hier meer over.

Een aantal merries wordt ingezet op onze zorgboerderij, of in de sport. Ook dit zijn merries die zich als keuringspaard hebben bewezen, maar zo waardevol zijn in het werk dat ze doen, dat we ze niet als fokmerrie inzetten.

Liesl (Mars) werd met Zeer Goed opgenomen. Haar veulens deden het goed op keuringen; ze had in 2002 in Gelderland het hengstveulenkampioen aan de voet; Saliera (Novembernebel) werd in Noord-Holland Utrecht als twee-jarige jeugdkampioen en kreeg bij nde opname 77,5 punten. Camee (van Marleen Smeltink) kreeg een uitnodiging voor de Elite-keuring en loopt inmiddels onder Marleen M-dressuur.