Prima resultaten voor Whetu-nakomelingen

Dit jaar verschenen er Whetu-veulens in Noord-Brabant, Friesland / Flevoland, Noord-Holland / Utrecht, Zuid-Holland en Gelderland.

In Noord-Brabant werd Werner van de Almhof (Sportdame v.d. Wortel) gefokt door René Christianen reservekampioen.

In Friesland / Flevoland kreeg Merci van ’t Steengoed, gefokt door Richelle Steenhuis (Merel van de Milt) een 1b premie. Merci liet zich niet in draf zien; wellicht had er anders nog meer ingezeten, omdat ze een compliment voor haar mooie type kreeg van de jury.

Lidewij van de Sinnehof (Lisanne van Landmansleven), gefokt door Jitske de Boer, kreeg een 1 B premie bij de oudere veulens. Lidewij viel vooral op door haar enorm krachtige draf.

In Noord-Holland-Utrecht kregen alle drie de veulens een eerste premie!.

Whistler van ’t Leestensch Hof (Lady v.d. Engelbertsweg) werd veulenkampioen en Caya van ’t Leestensch Hof (Carmen van Brokert) werd veulenkampioene. Carice van ’t Leestensch Hof werd in de rubriek 1b, achter Caya.

Wish van de Hoeve Johanna, gefokt door Astrid van de Loos, werd veulenkampioen in Zuid-Holland.

Ook in Gelderland zetten Whetu-veulens hun beste beentje voor.

Waldrose v.d. Morrenweide (Walddame, gefokt door de familie Morren) werd in haar rubriek 1a en wist het tot derde op tal in het veulenkampioenschap te brengen.
Candy van Zuidzicht (Carisma van brokert, gefokt door de familie Rougoor) kreeg een 1c premie.
Whistler van ’t Broek, gefokt door Willeke Oolman, liet zich wat minder zien; hij kreeg een 2B premie. Alle andere Whetu-veulens die op een Centrale Keuring verschenen in 2010, werden met een eerste premie beloond.

In Noord-Holland / Utrecht en Friesland / Flevoland verschenen jaarling-merries op de keuring.

Lucille van ’t Leestensch Hof (Lente van ’t Leestensch Hof (Nordsee)) werd 1b geplaatst in
Noord-Holland / Utrecht; Nadia van Landmansleven, gefokt door Wim Schipper en Ninie Oving
en in bezit van Conchita de Maillie, werd beste jaarling en ook jeugdkampioene.
Maeije van de Ooste, gefokt door de familie Ludema en in bezit van de heer Burmania, werd derde jaarling met een 1c premie.