Verkoop

We hebben doorlopend paarden te koop, meestal vanwege de aanfok die ieder jaar plaats vindt in de vorm van de geboorte van zes tot acht veulens. Onder andere onderstaande paarden zijn te koop. Op onze site kunnen we slechts een eerste indruk geven; heeft u belangstelling, kom dan gerust langs.

U kunt dan de paarden niet alleen bekijken, we rijden ze ook voor en als u wilt kunt u natuurlijk zelf ook rijden. Bent u op zoek naar een paard, neemt u dan gerust contact met ons op. Regelmatig zijn er paarden te koop die nog niet op deze site staan. Belangstelling, bel of mail ons, of nog beter kom langs om de paarden te bekijken.

Diverse jaarlingen en twee-jarige Haflingers uit prima bloedlijnen
Paarden die zullen uitgroeien tot moderne, rijtypische dieren, met maat. De merries zullen ook zeker waarde als fokmerrie hebben, voor wie graag in de toekomst een veulentje wil fokken.

Karakter
Bijna alle paarden die we te koop aanbieden komen uit onze eigen fokkerij. Vanaf hun prille jeugd groeien de veulens op in de groep. Veulens met hun moeders lopen samen in de wei en worden niet alleen door hun eigen moeder, maar ook door andere merries en veulens “gesocialiseerd”. Daardoor zijn de veulens niet eenkennig maar komen nieuwsgierig bij iedere bezoeker kijken. Jonge paarden blijven in groepen lopen; we zorgen er bovendien voor de jonge paarden minimaal een jaar bij één oudere dieren hebben gestaan, zodat zelfs de hoogstgeplaatste merrie of hengst weet wat het is om zich ondergeschikt te moeten opstellen.

Dat deze wijze van opfokken vriendelijke paarden oplevert wordt bewezen door het feit dat onze fokproducten al op driejarige leeftijd op onze zorgboerderij ingezet kunnen worden!